Today: 06.Aug.2021
ΝΙΚΟΣ ΑΒΑΤΑΓΓΕΛΟΣ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
09.Μάι.2017

Καλωσορίζουμε στο Livinginthecity.gr το Νίκο Αβατάγγελο, πιανίστα με διεθνή απήχηση, καλλιτεχνικό διευθυντή ξενοδοχείων με πολλά αστέρια στην Ελλάδα ο οποίος ταξιδεύει με τη μουσική του την Ελλάδα μας στο εξωτερικό...

Τι ήταν αυτό που σε συγκίνησε στη Μουσική ώστε να την ακολουθήσεις επαγγελματικά;
Από μικρό παιδί άκουγα κλασσική μουσική και πιάνο, μιας που ο πατέρας μου ήταν εξαίρετος πιανίστας. Έτσι το μικρόβιο δεν άργησε να μπει (γέλια).  Τα πρώτα μου μαθήματα τα πήρα από εκείνον σε ηλικία 6 ετών και κατόπιν συνέχισα τις σπουδές μου στο πιάνο και τα θεωρητικά στο Ωδείο Αθηνών και εν συνεχεία στην Ιταλία στο Conservatorio di Musica "G.TARDINI".

Επί 20 χρόνια επιλέγεις να αναλαμβάνεις τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή σε εστιατόρια ξενοδοχείων ανά την Ελλάδα. Έχει γίνει τρόπος ζωής πια. Τι σε ώθησε στην επιλογή σου αρχικά;
Πριν 20 χρόνια το να ασχοληθεί κανείς σαν καλλιτεχνικός διευθυντής και πιανίστας στον Τουριστικό κλάδο, αποτελούσε μία καινοτομία για την εποχή και τα ελληνικά δεδομένα. Τελειώνοντας τις σπουδές μου στην Ιταλία, μου έγινε μία πρόταση από ένα φίλο ξενοδόχο που διατηρεί 3 πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελούντα να συντελέσω στην καλλιτεχνική αναβάθμιση των ξενοδοχείων. Βρήκα την πρότασή του ενδιαφέρουσα και με προοπτική. Σαν άνθρωπος μου αρέσει το ρίσκο και οι προκλήσεις. Βλέποντας ότι θα μπορούσα να συνδιάσω την κλασσική μουσική με διαφορετικές κουλτούρες διάφορων χωρών δε δίστασα να το επιχειρήσω. Αυτό αποτέλεσε το έναυσμα και από τότε αναλαμβάνω τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή και πιανίστα επί 20 συναπτά έτη. Αυτό που έχω αποκομίσει αυτά τα χρόνια είναι να διευρύνω τα μουσικά μου ακούσματα, καθώς και την τεχνική και την εμπειρία μου.

Πώς βλέπεις Νίκο μου τη Μουσική του σήμερα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό;
Η Μουσική του σήμερα είναι πιο ρυθμική. Κυριαρχεί ο ρυθμός και όχι η μελωδία... Η μελωδία κατά τη γνώμη μου όμως είναι που κάνει ένα τραγούδι διαχρονικό. Ο ρυθμός ξεχνιέται μόλις βγει ο επόμενος. Από μόνος του ο ρυθμός δε σε κάνει να αφεθείς, να ονειρευτείς... Όλα στην εποχή που διανύουμε εξάλλου είναι τόσο γρήγορα και "εύπεπτα" που ακόμα και τα συναισθήματα πλέον, όπως στη ζωή μας έτσι και σε όλες τις μορφές τέχνης, αρχίζουν να εκλείπουν σιγά σιγά... Εύχομαι αυτό να αλλάξει σύντομα. Είναι ανάγκη να αλλάξει για να ξαναβρούμε τις αξίες μας.

Πιστεύεις ότι έχουν μέλλον τα παιδιά που βγαίνουν μέσα από τα talent shows;
Όλα τα νέα παιδιά επιβάλλεται να ονειρεύονται και να έχουν στόχους... Να προσπαθούν και τα όνειρά τους και να τα κάνουν πραγματικότητα. Θέλει ηρεμία, προσήλωση στον στόχο, αφοσίωση και σιγουριά σε κάθε επαγγελματικό βήμα για να επιτευχθεί αυτό κατά τη γνώμη μου. Πάνω από όλα χρειάζονται καλές και σοβαρές σπουδές. Οι σπουδές στη Μουσική είναι το μυστικό για να πλησιάσεις πιο κοντά στα όνειρά σου. Για να κάνεις την υπέρβαση πρέπει να έχεις κατά νου ότι στόχος και μετριότητα στη Μουσική δεν συμβαδίζουν.
Όσο για τα talent shows, δε με βρίσκουν αντίθετο αρκεί να έχουν σοβαρότητα, αλήθεια και διαφάνεια. Ως προς το ταλέντο του κάθε παιδιού... Σίγουρα το μέλλον των παιδιών δεν εξαρτάται από κάποιο talent show, αλλά από το κατά πόσο είναι μουσικά κατηρτισμένα. Τα talent shows απλά σε κάνουν λίγο πιο αναγνωρίσιμο. Το μετά είναι το θέμα... Αν λοιπόν έχεις σπουδάσει Μουσική, τότε σου δίνεται η ευκαιρία να συνθέσεις Μουσική και έτσι να σε μάθει το κοινό σαν καλλιτεχνική προσωπικότητα και όχι μόνο σαν εμφάνιση... Η αναγνωρισιμότητα στα talent shows είναι κάτι το εφήμερο. Η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής για να έχεις διάρκεια.

Νίκο μου πώς συνδιάζεις την καλλιτεχική σου πορεία στη Κω, στην Αθήνα και στο εξωτερικό;
Είμαι ευτυχής που μοιράζομαι τη ζωή μου μεταξύ Αθήνας, Κω και εξωτερικού για κονσέρτα όπου με προσκαλούν τον χειμώνα. Αυτή τη στιγμή στην Κω εργάζομαι στο NEPTUNE HOTELS CONVENTION CENTRE & SPA, ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία διεθνώς, με διακρίσεις από τον μεγαλύτερο τουριστικό οργανισμό παγκοσμίως την TΟUI. Το ξενοδοχείο βραβεύτηκε πρώτο στην Ελλάδα και 17ο στον κόσμο. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα ξενοδοχείο παράδειγμα προς μίμηση. Σε αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο έχω τη δυνατότητα να εκφράζομαι μουσικά τα καλοκαίρια στους εκπληκτικούς χώρους που διαθέτει. Ο συνδιασμός της ήρεμης και με επίπεδο φιλοξενίας όπως και της μουσικής ενός πιάνου δένουν απίστευτα αρμονικά. Για μένα ο μουσικός τρόπος έκφρασης σε συνδιασμό με ένα εξαιρετικό περιβάλλον είναι πολύ σημαντικός.
Το χειμώνα βρίσκομαι στην Αθήνα όπου μελετώ και ετοιμάζω τις εμπφανίσεις μου στο εξωτερικό. Πρόσφατα έπαιξα στο Μόναχο και στη Γενεύη. Πάντοτε προσθέτω στο ρεπερτόριό μου και Έλληνες συνθέτες όπως Χατζιδάκι, Σκαλκώτα κλπ.
 
Ζεις και δουλεύεις σε νησί... Θεωρείς ότι ο Πολιτισμός και ο Τουρισμός είναι τα "δυνατά μας χαρτιά" ώστε η Ελλάδα μπορεί να τα βγάλει πέρα στην Κρίση;
Θεωρώ ότι ο αστείρευτος Πολιτισμός μας σε συνδιασμό με τον ποιοτικό τουρισμό αναβαθμίζει τη χώρα μας παγκοσμίως... Είναι το αντίδοτο κατ' εμέ για την κρίση που περνά η χώρα μας... Οι πολλές και σοβαρές πολιτιστικές εκδηλώσεις στη χώρα μας, και δεν εννοώ μόνο στο Μέγαρο ή σην Επίδαυρο, αλλά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τα νησιά μας μέχρι τον Έβρο, θεωρώ ότι είναι απαραίτητες για την Ιστορία μας και την ενθύμιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο κόσμος που επισκέπτεται την χώρα μας πρέπει να γνωρίζει και την πολιτιστική σοβαρή κουλτούρα χρόνων που έχουμε σαν λαός. Να παρακολουθήσει το Θέατρο, τη Μουσική και όποιον άλλο τρόπο έκφρασης έχουμε. Είναι μέρος της κληρονομιάς μας, όπως και η θάλασσα και ο ήλιος που χαίρονται στην Ελλάδα μας.

Ποιά είναι τα σχέδιά σου μετά την Κω...
Πρώτα από όλα θέλω να είμαι υγιής και να μπορώ να προσφέρω την Μουσική μου όπου με προσκαλούν εδώ και στο εξωτερικό. Έχω αναλάβει στην Αθήνα καλλιτεχνικός διευθυντής σε ένα καταπληκτικό αμφιθέατρο , διεθνών προδιαγραφών, όπου και εκεί έχω τη δυνατότητα να δημιουργώ εξαιρετικές παραστάσεις. Στις αρχές Νοεμβρίου έχω επίσης δύο εμφανίσεις στη Γερμανία και στη Ρώμη.

Ευχαριστούμε πολύ το Νίκο Αβατάγγελο για την συνέντευξη που μας παραχώρησε για το livinginthecity.gr από την Κω. Νίκο μου σου ευχόμαστε καλή συνέχεια στην δημιουργική καλλιτεχνική σου πορεία και ό,τι καλύτερο στη ζωή σου.

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 2629 φορές
ΕΛΕΝΗ ΜΑΤΣΟΥ

Living in the city...Το ηλεκτρονικό περιοδικό της πόλης. 

Ανακαλύπτουμε όλες τις πτυχές της ζωής στην πόλη. Βιώστε την εμπειρία μαζί μας...

 • LATEST NEWS
 • Το πιο αγαπημένο Summer Camp της πόλης…
 • Μαλδίβες... εδώ που το γαλάζιο του ουρανού…
 • Η Ελλάδα πλούσια σε ομορφιά φυσικών τοπίων…
 • Τα δελφίνια χρησιμοποιούν σφυρίγματα ως ονόματα. Νοτιοαφρικάνοι…
 • Η μπλε ώρα εμφανίζεται συνήθως για περίπου…
 • Η Swatch σε συνεργασία με το Μουσείο…
 • O γαλλικός οίκος Ηermes τιμά την Ελλάδα…
 • Όταν δεν υπήρχαν κομπιούτερ , κινητά τηλέφωνα,…
 • Η Πράγα με την εξέλιξη της και…
 • Θες το μέγεθος τους, θες η κατασκευή…