Today: 27.May.2020
#MSG: ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Music Showcase Greece αποτελεί μία πρωτοβουλία Ελλήνων για τη δημιουργία ενός κοινού τόπου όπου θα μπορούν μουσικοί από όλο τον κόσμο να επικοινωνήσουν μουσικά και οι Έλληνες μουσικοί να ανοίξουν μία διέξοδο προς το διεθνές στερέωμα. Το Μουσικό Φεστιβάλ MSG θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο.

Εισάγοντας καινοτόμα στοιχεία στον φεστιβαλικό κόσμο, και προωθώντας την εξωστρέφεια της Ελληνικής καλλιτεχνικής παραγωγής, το Music Showcase Greece φέρνει κοντά ανθρώπους εντός και εκτός συνόρων, με βάση μία κοινή αγάπη. Τη μουσική.

Τι είναι το #MSG;

To Music Showcase Greece είναι ένα μουσικό marketplace που συστήνει τον σύγχρονο ελληνικό μουσικό ήχο στο διεθνές ακροατήριο. Παραγωγοί της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας έρχονται στη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσουν και να ακούσουν μουσικούς από όλη την Ελλάδα. Για τέσσερις ημέρες η πόλη μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης μεταξύ διεθνών επισκεπτών, που βρίσκονται πίσω από τα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα στον πλανήτη, και νέων Ελλήνων καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της μουσικής. Μέσα από παράλληλες δράσεις, όπως μουσικά workshops με αναγνωρισμένους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας, συναντήσεις b2b για τη δημιουργία συνεργασιών, συνέδρια, εκθέσεις και πολιτιστικές διαδρομές στην πόλη, το #MSG φέρνει τον διεθνή παλμό της μουσικής στην Ελλάδα.
Οι διεθνείς καλεσµένοι είναι επιµελητές φεστιβάλ παγκοσµίου φήµης, υπεύθυνοι διεθνών πολιτιστικών φορέων, µουσικοί παραγωγοί, εκπρόσωποι δισκογραφικών εταιρειών και δηµοσιογράφοι. Περισσότεροι από 40 καλεσµένοι από όλο τον κόσµο αναµένεται να φιλοξενηθούν στη Θεσσαλονίκη για να συµµετάσχουν στο #MSG1.

Οι Έλληνες συµµετέχοντες είναι µουσικοί από όλη τη χώρα που έρχονται στην πόλη για να συναντήσουν τους διεθνείς καλεσµένους, µε στόχο να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τη δουλειά τους. Φέρνοντας τη µουσική στο επίκεντρο, η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί ένα υψηλών προδιαγραφών διεθνές forum, όπου παρουσιάζονται θέµατα και τάσεις γύρω από την παγκόσµια µουσική δηµιουργία, την πολιτιστική βιοµηχανία και τη µουσική καινοτοµία. Το #MSG1 αφήνει ως παρακαταθήκη ένα δυναµικό διεθνές δίκτυο µε εκπροσώπους φορέων από το παγκόσµιο µουσικό στερέωµα που διευρύνεται, για να συναντηθεί ξανά τον επόµενο χρόνο σε µια διαφορετική πόλη της Ελλάδας, έχοντας πάντα ως σηµείο αναφοράς τη Θεσσαλονίκη. Επόµενος σταθµός για το φθινόπωρο του 2019, η Αθήνα.

Το φεστιβάλ έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα καθώς οι Έλληνες μουσικοί θα γνωρίσουν πως ακριβώς να παρουσιάζουν την δουλειά και το προσωπικό προφίλ τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπροστά στο διεθνές ακροατήριο.
Τουριστικά οφέλη - μια γνωριμία με τον πολιτιστικό κόσμο της Ελλάδας

Aναπόσπαστο κομμάτι της διεξαγωγής αποτελεί ο συνδυασμός του Τουρισμού και του Πολιτισμού. Δίνοντας το εφαλτήριο για εξέλιξη στους νέους μουσικούς της Ελλάδας και ταυτόχρονα ξεναγώντας μέσα από παράλληλες δράσεις τους διεθνείς καλεσμένους στη Θεσσαλονίκη, το Music Showcase Greece αναδεικνύει την πόλη ως κέντρο πνευματικής ανάπτυξης. Κάτι τέτοιο είναι εμφανές και από τους χώρους που θα φιλοξενήσουν μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Μεταξύ άλλων, το φεστιβάλ θα υποδεχτούν το We, το Principal Club Theater, η Αίγλη Γενί Χαμάμ, το Urania Bar (στη συμβολή των οδών Πάικου και Καποδιστρίου) και το Υψιλον στην Εδέσσης, στα Ανω Λαδάδικα. Μία ξενάγηση των διεθνών επισκεπτών στην Θεσσαλονίκη, και κάτι παραπάνω. Η ανάδειξη της Ελλάδας ως μία χώρα με μουσική παραγωγή που δεν περιορίζεται στα καθορισμένα.
Archive

Γίνε και εσύ κομμάτι του #MSG

H οικογένεια του #MSG δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να αναδείξουν το ταλέντο τους, ανοίγοντας πόρτες για τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη. Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές μέχρι και τις 15 Ιουλίου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες να διαμορφώσουν από κοινού με το ύφος τους ένα πολλά υποσχόμενο μουσικό σύνολο. Aνέβα στις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και συστήσου σε διεθνείς παραγωγούς, συντονιστές και καλλιτεχνικούς διευθυντές των μεγαλύτερων φεστιβάλ του πλανήτη!
Από τις 22 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, κάτι παραπάνω από ένα απλό φεστιβάλ έρχεται στη Θεσσαλονίκη, και στρέφει την προσοχή της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.
Εσύ, θα είσαι εκεί;

Για περισσότερες πληροφορίες
www.musicshowcase.gr

ΜΑΝΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Living in the city...Το ηλεκτρονικό περιοδικό της πόλης. 

Ανακαλύπτουμε όλες τις πτυχές της ζωής στην πόλη. Βιώστε την εμπειρία μαζί μας...

 • LATEST NEWS
 • Γιατί η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα ονομάζεται…
 • Ο Ιησούς Χριστός ξεψύχησε πάνω στον Σταυρό…
 • Το πρόσωπό του για εκατομμύρια Χριστιανούς είναι…
 • Το έθιμο της Πασχαλινής λαμπάδας, είναι ένα…
 • Πάσχα στο χωριό; Από του… χρόνου και…
 • Η ληστεία πέτυχε... αλλά ο ασθενής απεβίωσε.
 • «Οι Αεροναύτες», μία περιπέτεια εποχής βασισμένη σε…
 • Η ταινία βασίζεται στην πολυαγαπημένη κλασική ιστορία…
 • Ένας αειθαλής εραστής της σκηνής και της…
 • Γέμισε με νερό το συντριβάνι της πλατείας…