Today: 20.Sep.2020
ΡΕΘΥΜΝΟ: ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στον 5ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, συμμετέχει και το Ρέθυμνο.

 Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας που διοργανώνει τον 5ο θηλασμό και η Ρεθεμνιώτικη Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας προσκαλούν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 στις 11:00 π.μ. τις μητέρες και τα μωρά τους στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, σε μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, δεδομένου όπως υποστηρίζουν ότι: «Ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια... Οπότε τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις».

Σκοπός της εκδήλωσης του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζουν ως μία γιορτή, είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση εκ νέου της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Στις ομάδες του θηλασμού, μητέρες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο.

Στην πρόσκληση αναφέρεται: «Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και λοιπούς συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Εμείς οι γυναίκες-μητέρες συμφωνήσαμε με ένα προφορικό ηθικό 'συμβόλαιο' να στηρίζουμε η μια την άλλη, να μοιραζόμαστε τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τα προβλήματά μας, να διαδώσουμε την πληροφορία, καθώς και να δείξουμε στις υπόλοιπες γυναίκες τον τρόπο να αναζητούν τη γνώση και τη σωστή ενημέρωση, να διεκδικούν και να προσφέρουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και τις ίδιες».

To 1992 καθιερώθηκε διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) ώστε να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Θηλασμός και Εργασία: Μπορεί να Δουλέψει!»

Στο Ρέθυμνο, η Ομάδα Μητρικού θηλασμού και προστασίας της μητρότητας δημιουργήθηκε το 2012 που στόχο έχει την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό. Και όπως υποστηρίζουν τα μέλη της, που ήδη αριθμούν τα 1.500 άτομα: «Δεν είμαστε επαγγελματίες υγείας, απλώς μοιραζόμαστε καλοπροαίρετα τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει και συνεχίζουμε να αποκτούμε, μέσα από το ταξίδι της μητρότητας. Είμαστε έμπειρες θηλάζουσες γυναίκες και είναι στη διάθεση των μαμάδων η ανταλλαγή εμπειριών, ώστε να κατανοήσουν όλες οι γυναίκες καλύτερα τη σημαντικότητα του μητρικού θηλασμού, για την υγιή ανάπτυξη του μωρού τους».

 

 

 

ΧΑΡΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΡΦΩΝΙΟΥ

Living in the city...Το ηλεκτρονικό περιοδικό της πόλης. 

Ανακαλύπτουμε όλες τις πτυχές της ζωής στην πόλη. Βιώστε την εμπειρία μαζί μας...

 • LATEST NEWS
 • Σας ταξιδεύουμε σε 10 μοναδικά τοπία στην…
 • Τα χρώματα επιδρούν στην ψυχή, αφού μπορούν,…
 • Η μπλε ώρα εμφανίζεται συνήθως για περίπου…
 • Μια ροζ λίμνη σίγουρα είναι ένα ασυνήθιστο…
 • Θες το μέγεθος τους, θες η κατασκευή…
 • Γιατί η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα ονομάζεται…
 • Ο Ιησούς Χριστός ξεψύχησε πάνω στον Σταυρό…
 • Το πρόσωπό του για εκατομμύρια Χριστιανούς είναι…
 • Το έθιμο της Πασχαλινής λαμπάδας, είναι ένα…
 • Πάσχα στο χωριό; Από του… χρόνου και…