Today: 03.Jul.2020
Η "ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ" ΔΡΑΜΑΣ

Κάθε χρόνο, τον Δεκέμβριο η πόλη της Δράμας ντύνεται με χαμόγελα και γιορτινή διάθεση, πασπαλίζεται από την μαγεία των Χριστουγέννων και γίνεται μια μεγάλη αγκαλιά για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της ...

Όλα αλλάζουν σ’ αυτήν την πόλη αν το θέλεις! 

Κάθε χρόνο, τον Δεκέμβριο η πόλη μας ντύνεται με χαμόγελα και γιορτινή διάθεση, πασπαλίζεται από την μαγεία των Χριστουγέννων και γίνεται μια μεγάλη αγκαλιά για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της.

Τα παραμυθένια ξύλινα σπιτάκια που φιλοξενούν μια πληθώρα δωρεάν δράσεων για τα μικρά παιδιά με πολλές μεγάλες εκπλήξεις, τα ποικίλα καλλιτεχνικά δρώμενα, τα πλούσια εδέσματα και ροφήματα που κάθε μέρα παρασκευάζονται στα σπιτάκια της αγοράς, τα τρενάκια περιήγησης, το υπέροχο παγοδρόμιο, το μαγευτικό καρουζέλ, ο ονειρεμένος στολισμός του παραμυθένιου χωριού και τα χαμόγελα εθελοντών και επισκεπτών κάνουν την «Ονειρούπολη» τη δική μας γωνιά στην Παραμυθοχώρα.

Αυτή η γωνιά κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με κάτι καινούργιο, πιο παραμυθένιο και πιο μαγευτικό από την προηγουμένη χρονιά, το σημαντικότερο όμως είναι ότι κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με αγάπη και όραμα για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Η μεγαλύτερη γιορτή της χώρας σας περιμένει εδώ ...«στην πόλη που όλα αλλάζουν αν το θέλεις ...σ' αυτήν την πόλη που ξέρεις πως τα όνειρα σου θα βγουν αληθινά».

Ξεκλειδώστε το όνειρο και κάντε το δικό σας μαγικό ταξίδι...

Το σπίτι του Άη Βασίλη!

Ο αγαπημένος Άγιος όλων των παιδιών ανοίγει την πόρτα του παραμυθιού στις 3 Δεκεμβρίου και για έναν ολόκληρο μήνα σας περιμένει στη δική του ζεστή πανέμορφη γωνία που γίνεται μια τεραστία αγκαλιά για όλους.

Ελάτε να στολίσετε με αστερόσκονη τις ευχούλες σας και μαζί να αγγίξετε την χώρα του ονείρου...

Τα Ατελιέ των Ξωτικών Face Painting!

Από τις δράσεις που περιμένουμε με αγωνιά να ξεκινήσουν ...τα αγαπημένα μας ξωτικά ετοιμάζουν τα πινέλα τους, εφοδιάζονται με χρώματα και φαντασία και μετατρέπουν τα πρόσωπα όλων των επισκεπτών σε ένα μαγικό καμβά χαρίζοντας στον καθένα μοναδικές χριστουγεννιάτικες και παραμυθένιες δημιουργίες!

Το Εργαστήρι του Αη Βασίλη!

Το σταθμαρχείο της Ονειρούπολης!

Κάντε μια στάση στο σταθμαρχείο της «Ονειρούπολης» και περιηγηθείτε με το τρενάκι της στην γιορτινά στολισμένη μας πόλη.

Είμαστε σίγουροι πως θα επαναλάβετε την διαδρομή και θα ξαποστάσετε αρκετές φορές στο σταθμαρχείο μας!

Το Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής!

Το σπιτάκι της «Ονειρούπολης» που σαγηνεύει τις αισθήσεις μας και μας προσκαλεί να συμμετέχουμε στις εντυπωσιακές του δημιουργίες! Γεμίζουμε την ατμόσφαιρα με πολλές και διάφορες γιορτινές μυρωδιές, μοιραζόμαστε τις νόστιμες λιχουδιές με όλους τους επισκέπτες και γινόμαστε μια μεγάλη ομάδα ζαχαροπλαστών!

Η Δράση υποστηρίζεται από το Τμήμα Μαγειρικής του Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας.

Το ταχυδρομείο της Ονειρούπολης!

Ο χώρος που κάθε χρόνο συγκεντρώνονται οι ευχές μικρών αλλά ...και μεγάλων! 

Μεγάλοι χριστουγεννιάτικοι ταχυδρομικοί σάκοι γεμίζουν από τις επιθυμίες των επισκεπτών για να παραδοθούν στον τελικό αποδέκτη που δεν είναι άλλος από τον αγαπημένο μας Άγιο Βασίλη! 

Μην ξεχάσετε τα ειδικά χαρτόσημα που δεν είναι άλλα από τα χαμογέλα σας!

Γράψε στον Αη Βασίλη... και που ξέρεις...

Κέντρο Ενημέρωσης Επισκεπτών Ονειρούπολης!

Κάθε χρόνο στην είσοδο της «Ονειρούπολης» η ομάδα ενημέρωσης με γιορτινή διάθεση σας υποδέχεται έτοιμη να σας πληροφορήσει για τα ποικίλα δρώμενα εντός του χώρου της «Ονειρούπολης», για τα σπιτάκια των δωρεάν μας δράσεων αλλά και για τα σπιτάκια της αγοράς, ώστε η περιήγηση σας να είναι πιο εύκολη και διασκεδαστική!

Σπιτάκι Κυκλοφοριακής Αγωγής!

Ελάτε να κάνουμε μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής με την βοήθεια της Τροχαίας Δράμας και να ενημερωθούμε για τον κοινωνικό ρόλο της Αστυνομίας από τον εκπρόσωπο της IPA. 

Η γνώση και πρακτική εφαρμογή των κανόνων κυκλοφοριακής αγωγής είναι δείκτης πολιτισμού και σεβασμού στον συνάνθρωπο. Κινούμαστε με ασφάλεια προστατεύουμε τις ζωές μας!

Σπιτάκι Νέων Τεχνολογιών – Εκπαιδευτικής Ρομποτικής!

Tablets, τηλέφωνα και διάφορα gadgets εκτίθενται με ...χριστουγεννιάτικη διάθεση!

Επίσης τα παιδιά έχουν την δυνατότητα μιας πρώτης γνωριμίας με την εκπαιδευτική ρομποτική μέσω μιας λεπτομερούς παρουσίασης και περιγραφής όλων των εξαρτημάτων του ρομποτικού κιτ, καθώς και ρομποτικών κατασκευών που στόχο έχουν να δουν οι συμμετέχοντες τα ρομπότ εν δράση!

Ονειρούπολη Δράμας - Το χωριό του Άη Βασίλη

ΔΕΚΠΟΤΑ Δήμου Δράμας

Τέρμα Πατριάρχου Διονυσίου

Περιοχή Αγίας Βαρβάρας

66100 - Δράμα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 25210 48304

 

 

 

 

ΜΑΝΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Living in the city...Το ηλεκτρονικό περιοδικό της πόλης. 

Ανακαλύπτουμε όλες τις πτυχές της ζωής στην πόλη. Βιώστε την εμπειρία μαζί μας...

 • LATEST NEWS
 • Σας ταξιδεύουμε σε 10 μοναδικά τοπία στην…
 • Τα χρώματα επιδρούν στην ψυχή, αφού μπορούν,…
 • Η μπλε ώρα εμφανίζεται συνήθως για περίπου…
 • Μια ροζ λίμνη σίγουρα είναι ένα ασυνήθιστο…
 • Θες το μέγεθος τους, θες η κατασκευή…
 • Γιατί η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα ονομάζεται…
 • Ο Ιησούς Χριστός ξεψύχησε πάνω στον Σταυρό…
 • Το πρόσωπό του για εκατομμύρια Χριστιανούς είναι…
 • Το έθιμο της Πασχαλινής λαμπάδας, είναι ένα…
 • Πάσχα στο χωριό; Από του… χρόνου και…