Εκτύπωση αυτής της σελίδας
ΤΕΞΑΣ: ΤΟ ΓΛΥΠΤΟ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ SELFIE ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Δεν είναι λίγοι οι περαστικοί που φωτογραφίζονται μαζί του...!

Το καινούριο γλυπτό που κοσμεί την την κεντρική πλατεία της πόλης Sugar Land του Τέξας, στις ΗΠΑ και απεικονίζει δύο νεαρά κορίτσια να ποζάρουν βγάζοντας selfie, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, διχάζοντας τους κατοίκους.

Σύμφωνα με την Daily Mail δεν πρόκειται για φάρσα, αλλά το γλυπτό έχει από το 2014 την άδεια των τοπικών αρχών ως μέσο προώθησης «δραστηριοτήτων κι εγκαταστάσεων που εμπλουτίζουν τον καλλιτεχνικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ιστορικό χαρακτήρα της Sugar Land».

Το γλυπτό αποτελεί δωρεά της κατοίκου και καλλιτέχνιδας Sandy Levin η οποία το προσέφερε το 2014 μαζί με ένα ακόμα που αναπαριστούσε έναν άνδρα να παίζει κιθάρα.

Η τελευταία αυτή προσθήκη στη συλλογή γλυπτών της πόλης ωστόσο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, με κάποιους να θεωρούν το γλυπτό της selfie σκουπίδι και άλλους να καταλογίζουν συντηρητισμό στους πρώτους.

Όπως κι αν το χαρακτηρίσει κανείς, το γλυπτό έχει ήδη αποτελέσει πόλο έλξης των επισκεπτών της πόλης που δεν σταματούν να βγάζουν φωτογραφίες και selfies.

 

 

 

 

ΟΛΓΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Living in the city...Το ηλεκτρονικό περιοδικό της πόλης. 

Ανακαλύπτουμε όλες τις πτυχές της ζωής στην πόλη. Βιώστε την εμπειρία μαζί μας...

Τελευταία άρθρα από τον/την ΟΛΓΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Σχετικά Άρθρα