Today: 06.Aug.2021
Η ΑΜΕΛΕΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ

Μέσα στα στενά σοκάκια της καθημερινότητας αποξενωνόμαστε καθώς απομακρυνόμαστε. Υιοθετούμε συνήθιες που μας κάνουν να νιώθουμε τις καρδιές μας μακριά τη μία απ' την άλλη. Πχ η πολύωρη αφοσίωση στις καθημερινές δουλειές του σπιτιού, ή η έλλειψη ενδιαφέροντος από την απολίθωση που προκαλεί η πολύωρη παρακολούθηση σίριαλς...

Ας αλλάξουμε την κατάσταση με 10 απλά βήματα για να μείνουμε ενωμένοι.

No1. Ξυπνήστε μαζί μία ώρα πριν πάτε στη δουλειά σας το πρωί και απολαύστε το πρωινό σας, δώστε ένα φιλί και πείτε έναν καλό λόγο για να ξεκινήσει καλά η ημέρα. Ένα φιλί την ημέρα κάνει τον χωρισμό πέρα και σύμφωνα με έρευνες κρατά τα ζευγάρια μακροχρόνια μαζί. Αν προλαβαίνετε και σεξ...

No2. Όταν δεν προλάβετε να κάνετε το No1. Αφήστε ένα Postit με ένα γλυκό λόγο και δηλώστε την αγάπη σας.

No3. Απολαύστε μαζί ένα καλό καφέ το απόγευμα. Θίξτε ό,τι σας προβληματίζει. Η σιωπή δεν βοηθά. Μιλήστε ανοιχτά. Μην ντρέπεστε. Διεκδικήστε με ευγένεια περισσότερη προσοχή, περισσότερο χρόνο και χάδια... Κανείς δεν μαντεύει τι είναι στο μυαλό μας. Εκφραστείτε ανοιχτά και επικεντρωθείτε στη λύση και όχι στο πρόβλημα.

No4. Μαγειρέψτε και απολαύστε μαζί ένα καλό δείπνο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Η παρουσία γύρω από το τραπέζι συζητώντας ευχάριστα θέματα και χαλαρώνοντας μαζί με ένα ποτήρι καλό κρασί, βοηθά τα ζευγάρια να ισορροπούν τα επίπεδα στρες και να δημιουργούν γερούς δεσμούς. Προτιμήστε να ακούτε ένα cd jazz μουσικής. Αποφύγετε την έκθεση σε Tv, οθόνες και social media. Ο σύντροφός σας θα νιώσει παραμελημένος. Αφιερώστε του το χρόνο σας.

No5. Η εμφάνισή μας χρειάζεται να είναι προσεγμένη. Όχι δε σημαίνει ότι αν πήρατε κιλά θα χωρίσετε. Σημαίνει να είσαστε καθαροί, μοσχομυρωδάτοι και χτενισμένοι. Να θυμάστε: οι άντρες είναι οπτικοί τύποι, ενώ οι γυναίκες ακουστικοί. Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να είσαστε σε φόρμα και να παραμένετε "κελεπούρια".

No6. Για τις γυναίκες: Χρειάζεται να καταρίψετε μέσα σας το πρότυπο της "τέλειας σχέσης, νοικοκυράς, συζύγου, ερωμένης, μητέρας κτλ" Δε στέκει τίποτα που σας ωθεί στα άκρα. Αποβάλλετε τα στερεότυπα της τελειομανίας της εποχής και επικεντρωθείτε σε 1 δουλειά τη φορά. Θα σας βοηθήσει να ξεαγχωθείτε. Όσον αφορά στα οικειακά, θέστε εκείνη την δουλειά που βαριέστε σε μία συγκεκριμένη ώρα της ημέρας. Πχ σίδερο 3μμ. Θα νιώσετε ανακούφιση μόλις την οριοθετήσετε. Έχετε όλη την υπόλοιπη μέρα δική σας.

No7. Αναγνωρίζουμε ότι ο ρόλος της γυναίκας είναι επιβαρυμένος και επιφορτωμένος με ευθύνες και αρμοδιότητες που τα παλαιότερα χρόνια δεν σας αναλογούσαν. Γι' αυτό όταν δέιτε τα σκούρα ζητήστε βοήθεια και πάρτε χρόνο για τον εαυτό σας. Να ανασυνταχτείτε. Ο άντρας που σας αγαπά θα πλύνει τα πιάτα, θα σκουπίσει και θα σας δώσει το περιθώριο να ξεκουραστείτε από τις δουλειές που ήδη έχετε κάνει στο σπίτι.Δεν θέλει να εξαντληθεί η καλή του. Ο άντρας θέλει θα σας κουράσει γλυκά στο κρεβάτι του τουλάχιστον2- 3 φορές την εβδομάδα.

No8. Για τους άντρες: Ένας γλυκός σας λόγος την ημέρα προς την σύντροφό σας θα σας απαλλάξει από γκρίνια, ανασφάλεια και μουρμούρα κατά 50%. Αν πού και πού παίρνετε στην γυναίκα σας ένα λουλούδι και μία ωραία καρτούλα θα την κρατήσετε περισσότερο δίπλα σας.

No9. Μην πέφτετε με τα μούτρα στην δουλειά σας και τα προβλήματά σας. Θυμηθείτε να ρωτάτε τη σύντροφό σας για τα δικά της νέα, προβληματισμούς, εμπόδια. Δείξτε της σε κάθε περίπτωση ότι είναι η No1 πρoτεραιότητά σας. (Ναι!!! Η γυναίκα σας έρχεται πρώτη απ'όλους ακόμα και απ΄τη μαμά σας αν θέλετε να την κάνετε ευτυχισμένη)

No10. Κρατήστε τους διαλόγους σας ευγενικούς, τις σκέψεις σας καθαρές, δείξτε την αγάπη σας, ασχοληθείτε παράλληλα με την καλή διατροφή και άσκηση σας και αγαπάτε πολύ... Συνεχίστε να τιμάτε την εμπιστοσύνη που σας έδειξαν και φροντίστε για το χαμόγελο στα χείλη του/της συντρόφου σας ώστε να παραμένετε η πιο αγαπημένη τους επιλογή.

Καλή επιτυχία!

 

 

 

ΕΛΕΝΗ ΜΑΤΣΟΥ

Living in the city...Το ηλεκτρονικό περιοδικό της πόλης. 

Ανακαλύπτουμε όλες τις πτυχές της ζωής στην πόλη. Βιώστε την εμπειρία μαζί μας...

 • LATEST NEWS
 • Το πιο αγαπημένο Summer Camp της πόλης…
 • Μαλδίβες... εδώ που το γαλάζιο του ουρανού…
 • Η Ελλάδα πλούσια σε ομορφιά φυσικών τοπίων…
 • Τα δελφίνια χρησιμοποιούν σφυρίγματα ως ονόματα. Νοτιοαφρικάνοι…
 • Η μπλε ώρα εμφανίζεται συνήθως για περίπου…
 • Η Swatch σε συνεργασία με το Μουσείο…
 • O γαλλικός οίκος Ηermes τιμά την Ελλάδα…
 • Όταν δεν υπήρχαν κομπιούτερ , κινητά τηλέφωνα,…
 • Η Πράγα με την εξέλιξη της και…
 • Θες το μέγεθος τους, θες η κατασκευή…