Today: 20.Aug.2019
CRETAN THEMATIC PARK ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ

Κρήτη … Ένα νησί γεμάτο ομορφιές και αντιθέσεις. Ένας τόπος που η ιστορία του είναι έκδηλη. Από την πρώτη στιγμή σε γεμίζουν μυρωδιές και εικόνες από το παρελθόν και το σήμερα.

Ο τόπος που γέννησε ποιητές και ζωγράφους. Πολιτισμούς και έμπνευση.
Και κάπως έτσι ας αρχίσουμε το ταξίδι μας πίσω στη Μινωική εποχή και στον αρχαιότερο πολιτισμό της Ευρώπης.
Ένας δρόμος στο χρόνο και την Ιστορία. ...

Γνωρίζοντας τους Μινωίτες
Εμπνευστήκαμε το μέλλον μας με σεβασμό στην κληρονομιά μας για να γίνουμε όλοι συνταξιδιώτες και στο ταξίδι αυτό σας προσκαλούμε να είσαστε μαζί μας για να γνωρίσουμε και να συμμετέχουμε στο Μινωικό πολιτισμό.

Cretan Thematic Park - Πληροφορίες
Η ελληνική μεγαλόνησος, η Κρήτη, είναι τόπος με πολλές ομορφιές και αντιθέσεις, και με ιστορία που πάει βαθιά στις χιλιετίες, αλλά είναι φανερή και σήμερα. Εικόνες, ήχοι, μυρωδιές και γεύσεις από το παρελθόν ικανοποιούν τις αισθήσεις. Στον τόπο αυτό, που γέννησε το μοναδικό Μινωικό πολιτισμό το “Cretan Thematic Park” αποτελεί μία ευκαιρία για τους επισκέπτες να τον γνωρίσουν, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και με δύο χοροθεατρικά δρώμενα, ενώ θα γεύονται μινωικές γεύσεις από προϊόντα της Κρήτης.

Η αίθουσα του “Cretan Thematic Park” βρίσκεται κοντά στη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, το Ηράκλειο, στη γραφική κωμόπολη των Αρχανών, που αποτελούν κέντρο αναφοράς για το Μινωικό πολιτισμό, τον πρώτο πολιτισμό της Ευρώπης, που άνθησε πριν από 4.000 χρόνια με κέντρο την Κνωσό.

Με σεβασμό στην πολιτισμική κληρονομία μας, εμπνευστήκαμε ένα μέλλον με τις αξίες του Μινωικού πολιτισμού: την αγάπη και το σεβασμό στη φύση, και τη χαρά της ζωής και της δημιουργίας.

Η εποχή του Χαλκού – Μινωική εποχή (3300-1000 π.Χ.) είχε διάρκεια πάνω από δυο χιλιετίες και ήταν η πρώτη μεγάλη λαμπρή εποχή για τον πολιτισμό της Ελλάδας. Στα χρόνια αυτά στην Κρήτη δημιουργήθηκε, αναπτύχθηκε, εξελίχθηκε και ακτινοβόλησε στις γύρω χώρες ο Μινωικός Πολιτισμός. Η εξέλιξη του παρακολουθείται σε πέντε περιόδους, που διακρίνονται με βάση τα καίρια γεγονότα στην ιστορική του πορεία, όπως ήταν η πρώτη ίδρυση, η πρώτη καταστροφή, η επανίδρυση, η νέα καταστροφή, η τρίτη μερική επανίδρυση, η τελική καταστροφή και η εγκατάλειψη των ανακτόρων.

Οι αρχαίοι κρητικοί μύθοι, όπως όλοι οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι, δεν αποτελούν ιστορικές αφηγήσεις, αν και κρύβουν έναν ιστορικό πυρήνα. Συμβολίζουν και απηχούν πολλά πολιτισμικά στοιχεία της μινωικής Κρήτης και βοηθούν στην κατανόηση πολλών ζητημάτων του μινωικού πολιτισμού.

Έξω από την είσοδο της αίθουσας καθισμένοι άντρες και γυναίκες, ντυμένοι με τη μινωική ενδυμασία, ψυχαγωγούνται ή εκτελούν ελαφρές εργασίες.

Νέες γυναίκες, ντυμένες με μινωική φορεσιά, υποδέχονται τους επισκέπτες και τους οδηγούν στις θέσεις τους μέσα στην αίθουσα, που φωτίζεται με το μινωικό λυχνάρι δημιουργώντας την ονειρική μινωική ατμόσφαιρα. Ο χώρος αρωματίζεται με θυμίαμα από μυρωδικά και βότανα της Κρήτης.

Στη συνέχεια οι σερβιτόροι, ντυμένοι με μινωική ενδυμασία, σερβίρουν σε κύπελλα, με κανάτες που εμπνέονται από μινωικά σχήματα, ένα κρύο αφέψημα, που έχει παρασκευαστεί με βότανα της κρητικής γης και μέλι. Όσο οι επισκέπτες απολαμβάνουν το άρωμα και τη γεύση του αφεψήματος, παρακολουθούν μία ταινία με εικόνες από την κρητική φύση, και με σκηνές από την κρητική μυθολογία και το Μινωικό πολιτισμό.

Cretan thematic park
Κάτω Αρχάνες 70100, Ηράκλειο Κρήτης
τηλ. 2810 224644, 2810 234074
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Info: cretanthematicpark.com

 

 

 

ΕΛΕΝΗ ΜΑΤΣΟΥ

Living in the city...Το ηλεκτρονικό περιοδικό της πόλης. 

Ανακαλύπτουμε όλες τις πτυχές της ζωής στην πόλη. Βιώστε την εμπειρία μαζί μας...

 • LATEST NEWS
 • Μία κωμωδία εμπνευσμένη από το "Non tutti…
 • H πρώτη υπερηρωίδα με δική της ταινία…
 • Αν η παρέα διχάζεται ανάμεσα στο κρέας…
 • H Ναόμι Καουάσε επιστρατεύει την Ζιλιέτ Μπινός…
 • Περιπέτεια εποχής με τον Βενσάν Κασέλ.
 • Πολλοί δεν έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση τις…
 • Η Τriumph, η μεγαλύτερη εταιρεία εσωρούχων παγκοσμίως…
 • Από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως τις…
 • Οι άνθρωποι άνω των 50 ετών, που…
 • Η πρεμιέρα της ταινίας συνέβη στις 7…