Today: 27.May.2020
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην Πάρνηθα στη θέση Φλαμπούρι και σε υψόμετρο 1.158 μέτρα, βρίσκεται το καταφύγιο «Φλαμπούρι», του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών.

Πνιγμένο μέσα στα έλατα, με θέα μαγευτική προς τις κορφές της Εύβοιας και της Πελοποννήσου, του Ευβοϊκού και Κορινθιακού κόλπου, αλλά και του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Πεζοπορία
Η Πάρνηθα, διαθέτει ένα πλούσιο δίκτυο μονοπατιών και ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, μπορείτε να επιλέξετε διαδρομές με διάρκεια 30 λεπτών έως και πολλών ωρών. Μαζί με τους έμπειρους οδηγούς και συνοδούς του καταφυγίου, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας διαδρομή, προσαρμοσμένη στα μέτρα και τις διαθέσεις της παρέας σας.

Ορεινή Ποδηλασία
Περιηγηθείτε στο βουνό με ένα διαφορετικό τρόπο. Ανεβάστε του σφυγμούς σας και αναπνεύστε τον καθαρό αέρα του βουνού. Νιώστε την αδρεναλίνη σας να ανεβαίνει στα κατηφορικά μονοπάτια νιώθοντας την αίσθηση της ταχύτητας και της περιπέτειας. Οι έμπειροι συνοδοί μας φροντίζουν για την ασφάλειά σας και μεταφέρουν για σας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, για μια ανέμελη βόλτα χωρίς τεχνικά προβλήματα.

Αναρρίχηση
Γνωρίστε την απόλυτη εμπειρία στον κόσμο των κάθετων βράχων. Με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, οδηγών βουνού και αναρρίχησης, τον απαραίτητο εξοπλισμό και με απόλυτη ασφάλεια, θα σκαρφαλώσετε σε βράχια που σας φαίνονται απρόσιτα και θα νιώσετε μοναδικά συναισθήματα φτάνοντας στην κορυφή. Σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από το καταφύγιο Φλαμπούρι, έχουν ανοιχτεί αναρριχητικές διαδρομές μικρής έως μέτριας δυσκολίας, ιδανικές για αρχάριους.

Διάσχιση Φαραγγιού – Canyoning
Η κατάβαση φαραγγιών αποτελεί για πολλούς οπαδούς των extreme sports ότι συναρπαστικότερο. Συνδυάζει την πεζοπορία σε άγριο τοπίο και τη χρήση σχοινιών για καταρρίχηση (rappel). Υπάρχει θεωρητικό μάθημα τεχνικής και χρήσης του εξοπλισμού που σας παρέχουμε και βέβαια απόλυτη ασφάλεια. Στο φαράγγι της Γκούρας στην Πάρνηθα, δεν θα πιστεύετε ότι δεν είστε δίπλα στην Αθήνα.

Προσανατολισμός – Orienteering
Καταπληκτική δραστηριότητα προσανατολισμού για μικρούς και μεγάλους και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, με θεωρητικό μάθημα χρήσης πυξίδας και χάρτη. Ανταγωνιστείτε τους φίλους σας βρίσκοντας τα κρυμμένα μέσα στο δάσος σημαιάκια, στον καλύτερο δυνατό χρόνο. Παίζεται ατομικά και ομαδικά, μέρα ή νύχτα!

Ορειβατικό Σκι
Το χειμώνα δοκιμάστε μία ξεχωριστή βόλτα στα χιονισμένα τοπία του δρυμού, πάνω στο απάτητο χιόνι με την χρήση ειδικών πέδιλων, υπό την καθοδήγηση οδηγών αθλητών του ορειβατικού σκι.

Παιχνίδια δεξιοτήτων και δράσης
Συνδυασμός δραστηριοτήτων στη φύση (Αράχνη, Flying Fox, Σαρανταποδαρούσα, Snake, Swamp, Pipe line κ.α.) που προσφέρουν απίστευτο γέλιο και διασκέδαση, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν τις έννοιες ομαδικό πνεύμα, αυτοπεποίθηση, επιμονή και συνεργασία. Ιδανικός συνδυασμός για να γιορτάσετε με ξεχωριστό και πρωτότυπο τρόπο μια εκδρομή, γενέθλια, επετείους, παιδικά πάρτυ κ.α.

Ανοιχτά
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
και στις επίσημες αργίες.
Καθημερινές κατόπιν συνεννόησης.
Το Πάσχα και τον Αύγουστο είμαστε κλειστά

Ώρες λειτουργίας
Παρασκευή -11:00 με 22:00
Σάββατο -08:30 με 22:30
Κυριακή -08:30 με 19:00

www.flabouri.gr

 

ΕΛΕΝΗ ΜΑΤΣΟΥ

Living in the city...Το ηλεκτρονικό περιοδικό της πόλης. 

Ανακαλύπτουμε όλες τις πτυχές της ζωής στην πόλη. Βιώστε την εμπειρία μαζί μας...

 • LATEST NEWS
 • Γιατί η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα ονομάζεται…
 • Ο Ιησούς Χριστός ξεψύχησε πάνω στον Σταυρό…
 • Το πρόσωπό του για εκατομμύρια Χριστιανούς είναι…
 • Το έθιμο της Πασχαλινής λαμπάδας, είναι ένα…
 • Πάσχα στο χωριό; Από του… χρόνου και…
 • Η ληστεία πέτυχε... αλλά ο ασθενής απεβίωσε.
 • «Οι Αεροναύτες», μία περιπέτεια εποχής βασισμένη σε…
 • Η ταινία βασίζεται στην πολυαγαπημένη κλασική ιστορία…
 • Ένας αειθαλής εραστής της σκηνής και της…
 • Γέμισε με νερό το συντριβάνι της πλατείας…