Today: 20.Jul.2019
Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΟΧΕΙΑ

Σίγουρα το σώμα σας έχει αλλάξει πολύ, η διάθεσή σας μοιάζει με ακορντεόν λόγω ορμονών και τα τρελά ωράρια του μωρού σας έχουν απομακρύνει.

Με ένα νεογέννητο στο σπίτι, ο χρόνος που μπορείτε να διαθέσετε μόνο για τον σύντροφό σας περιορίζεται πολύ αλλά δεν είναι ανέφικτος. Οι περισσότερες γυναίκες μετά τη γέννα νιώθουν ξένες προς το σώμα τους και η λίμπιντό τους πέφτει. Απ' την άλλη μεριά οι ανασφάλειες του συντρόφου σας εκτοξεύονται αν δεν νιώθει και εκείνος ποθητός από μέρους σας. Ελάτε πιο κοντά.

Μην περιορίζεστε στην κρεβατοκάμαρα. Τώρα οι συνθήκες αλλάζουν, επομένως είναι καλό να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα και να δοκιμάσετε σε άλλα μέρη, όπως είναι το σαλόνι την κουζίνα ή και στο αυτοκίνητο. Εκτός των άλλων, ανεβάζει και την αδρεναλίνη!


Επαναπροσδιορίστε το σεξ. Το σεξ είναι η κατάληξη ενός παιχνιδιού που ξεκινάει από τη διέγερση του μυαλού και συνεχίζεται. Δεν οδηγούν όλοι οι δρόμοι στη συνουσία. Αν δεν έχετε την ‘πολυτέλεια’ του να περάσετε μία βραδιά πάθους, μπορείτε απλά να φιληθείτε πριν το δείπνο ή να φροντίζετε να αγγίζεστε όταν συναντιέστε στο διάδρομο. Τα χάδια και ένα φιλί κάθε τόσο σας βοηθούν να μη χάνεστε μέσα στην νέα φάση που μόλις μπήκατε.Επωφεληθείτε από τους σύντομους ύπνους. Όταν το μωρό κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας, εσείς μπορείτε να περνάτε καλά. Αν η έλλειψη ύπνου ξεπερνά την ερωτική επιθυμία, καλό είναι να ξεκουράζεστε. Ακόμα όμως και σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να κοιμηθείτε αγκαλιά με τον αγαπημένο σας και να έρθετε πιο κοντά σωματικά.

Πάρτε μία νταντά. Αν δεν εμπιστεύεστε τους επαγγελματίες, ζητήστε την πολύτιμη βοήθεια της γιαγιάς, της αδερφής ή κάποιας φίλης σας και βγείτε ραντεβού σαν ζευγάρι. Αν σας το επιτρέπει ο χρόνος, μπορείτε να περάσετε τη νύχτα σε ένα ξενοδοχείο ακριβώς για να δώσετε έμφαση στη βάση της οικογένειάς σας, εσάς τους δύο.

Tip: Προσοχή! Μην αφήνετε κανέναν καλοθελητή να σας πει πώς να φέρεστε στο μωρό σας. Το ένστικτο της μάνας ξέρει. Μην αφήσετε κανέναν να σας κάνει να νιώσετε λίγη για το μωρό σας. Ούτε οικογένεια ούτε συγγενείς. Εσείς είσαστε αποκλειστικά υπεύθυνη για την φροντίδα και την ανατροφή του παιδιού σας και μόνον.

Μοιραστείτε τις σκέψεις και τις αγωνίες σας για το μωρό σας περισσότερο με τον σύντροφό σας και προσπαθείστε να χαλαρώνετε μαζί και να τα αντιμετωπίζετε με χιούμορ. Θα δείτε πως ο σύντροφός σας έχει περισσότερες ανασφάλειες από εσάς για τον ρόλο του ως γονέα και την αγωνία του να προσφέρει το καλύτερο στο παιδί του. Οι αγκαλιές είναι επιβεβλημένες.

Μην ελπίζετε σε απόλυτη ιδιωτικότητα. Το παιδί σας από εδώ και πέρα θα ζει στο σπίτι σας και γι αυτό χρειάζεται να μην ντρέπεστε να εκφράζετε τα ερωτικά σας συναισθήματα προς τον σύντροφό σας. Είναι καλό να θέσετε τα όριά σας και να οριοθετήσετε τον χώρο του ζευγαριού μέσα στο σπίτι και τον χώρο του μωρού. Έτσι οι ρόλοι θα είναι διακριτοί στη ζωή σας και δε θα χρειαστεί να κρύβεστε ή να νιώσετε ντροπή ή ενοχές προς το μωρό, καθώς θα συνευρίσκεστε με τον σύντροφό σας. Δεν χρειάζεται να περιμένετε πότε θα μεγαλώσει το παιδί για να κοιμάται στο δικό του δωμάτιο. Tip: Συνηθίζετε το παιδί σας να κοιμάται στο δικό του κρεβατάκι, ώστε το δικό σας να είναι μόνο για τους δυό σας.Διατηρείστε τον αυθορμητισμό σας. Ανοίξτε συζήτηση και εκφραστείτε με ειλικρίνια. Πείτε στον σύντροφό σας ακριβώς τι θέλετε. Μην φτιάχνετε σενάρια στο μυαλό σας επειδή έχετε καιρό να κάνετε σεξ. Αντί να σκέφτεστε ότι δεν σας θέλει πια, πάρτε την πρωτοβουλία και πλησιάστε τον εσείς ζητώντας του να κάνετε έρωτα.

 

 

 

 

 

 

ΕΛΕΝΗ ΜΑΤΣΟΥ

Living in the city...Το ηλεκτρονικό περιοδικό της πόλης. 

Ανακαλύπτουμε όλες τις πτυχές της ζωής στην πόλη. Βιώστε την εμπειρία μαζί μας...

 • LATEST NEWS
 • Μία κωμωδία εμπνευσμένη από το "Non tutti…
 • H πρώτη υπερηρωίδα με δική της ταινία…
 • Αν η παρέα διχάζεται ανάμεσα στο κρέας…
 • H Ναόμι Καουάσε επιστρατεύει την Ζιλιέτ Μπινός…
 • Περιπέτεια εποχής με τον Βενσάν Κασέλ.
 • Πολλοί δεν έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση τις…
 • Η Τriumph, η μεγαλύτερη εταιρεία εσωρούχων παγκοσμίως…
 • Από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως τις…
 • Οι άνθρωποι άνω των 50 ετών, που…
 • Η πρεμιέρα της ταινίας συνέβη στις 7…