Today: 22.Jun.2018
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (650)

Δοκιμή ενός μικρού, διθέσιου ηλεκτρικού αεροπλάνου πραγματοποίησε την Δευτέρα η Νορβηγία, με πρόβλεψη για έναρξη πτήσεων με επιβάτες έως το 2025, εάν και εφόσον στον χώρο της αεροπορίας παρατηρηθεί η «πράσινη στροφή» που έκανε τους Νορβηγούς να βρεθούν στην κορυφή του κόσμου ως προς τις αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η διακυβερνητική επιτροπή της UNESCO συζήτησε το αίτημα της χώρας μας για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Ρώσοι επιστήμονες του Ινστιτούτου Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας (ΜΙΡΤ), του Τεχνολογικού Ινστιτούτου για Εξαιρετικά Σκληρά και Πρωτοποριακά Υλικά Άνθρακα (TISNCM) και του Εθνικού Πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογίας MISIS, βελτιστοποίησαν το σχέδιο μιας πυρηνικής μπαταρίας που παράγει ενέργεια από τη βήτα αποσύνθεση του νικελίου-63, ενός ραδιενεργού ισοτόπου.

Έως το τέλος Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων με τις κοινοπραξίες TOTAL - ExxonMobil - Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ για την περιοχή δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης και REPSOL - ΕΛΠΕ για το Ιόνιο, ανέφερε χθες ο πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Μπασιάς.

Επιστήμονες του Newcastle University δημιούργησαν τους πρώτους ανθρώπινους κερατοειδείς χιτώνες μέσω 3D printing- σε μια πρωτιά που αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για απεριόριστη προμήθεια κερατοειδών προς μεταμόσχευση.

Αρχαιολόγοι, χρησιμοποιώντας drones, ανακάλυψαν περισσότερα από 25 γεωγλυφικά χαραγμένα σε μία ζώνη παράκτιας ερήμου στο νότιο Περού, κοντά στις περίφημες Γραμμές της Νάσκα.

Το μηχάνημα, που θα δοκιμαστεί στο κατάστημα Fulham της Βρετανίας για αρχική περίοδο έξι μηνών, θα ανταμείβει τους αγοραστές με ένα κουπόνι αξίας 10 λεπτών για κάθε επιστρεφόμενο πλαστικό μπουκάλι που χρησιμοποιήθηκε.

1500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της όπερας του Τζουζέππε Βέρντι

Πρόκειται για το σουβλάκι της Εύης Περουλάκη από τα Χανιά, η οποία είχε εγκατασταθεί στην Αγγλία το 1997 καταρχήν για να σπουδάσει.

Με κλήρωση θα γίνει και φέτος η εισαγωγή μαθητών  στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολικό έτος 2018-2019. Παράλληλα η εισαγωγή όλων των μαθητών/τριών στην Α′ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων θα γίνει με γραπτή δοκιμασία

 • LATEST NEWS
 • Ο Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα συνεργάζεται με…
 • "Η ταινία είναι ένα αμάλγαμα στοιχείων. Είναι…
 • Η ταινία είναι ένα πορτρέτο ερωτικών σχέσεων,…
 • Δοκιμή ενός μικρού, διθέσιου ηλεκτρικού αεροπλάνου πραγματοποίησε…
 • To Museo Atlantico είναι το πρώτο υποθαλάσσιο…
 • Τέσσερις μεγάλες κυρίες του σινεμά συναντιούνται στη…
 • Κωμωδία καταστάσεων και παρεξηγήσεων με επίκεντρο μια…
 • Η διακυβερνητική επιτροπή της UNESCO συζήτησε το…
 • Βασισμένη στο αγωνιώδες μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα…
 • Μέχρι αυτήν την ταινία, άνθρωποι και δεινόσαυροι…