Today: 06.Aug.2021
ΠΕΣ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ

Ζείτε μαζί αρκετό καιρό και η καθημερινότητα πολλές φορές σας παρασύρει όπως ο άνεμος τα φύλλα, νιώθετε κούραση και από αμέλεια ξεχνάτε να υπενθυμίζετε στον- στην σύντροφό σας πόσο σημαντικός είναι για εσάς και πόσο τον αγαπάτε. Το αποτέλεσμα είναι η αποξένωση μέσα στον χώρο διαβίωσής σας.

Μη σοκάρεστε με τη φράση του συντρόφου ότι "σε νιώθω ξένη- ξένο". Η σχέση έχει ως βάση της τον σεβασμό στις ανάγκες και τις επιθυμίες και των δύο και πιο πολύ την ανάγκη να νιώθει κανείς σημαντικός και να του δίνει προσοχή ο σύντροφός του. Καθώς επικοινωνείτε πολλές φορές μπορεί να είσαστε αφηρημένος, κουρασμένος ή και να βαριέστε.

Επιλέξτε να επικοινωνείτε αφού πρώτα έχετε καλύψει τις δικές σας ανάγκες έτσι ώστε η προσοχή σας να είναι αναπόσπαστη. Γυρίζοντας στο σπίτι κάνετε ένα ντουζ, χαλαρώστε με απαλή μουσική και χαμηλό φωτισμό, ξαπλώστε ή δειπνήστε. Όπως και να έχει έχει σημασία να είσαστε πραγματικά παρόντες και συνειδητοί στις συζητήσεις με τον σύντροφό σας.

Η επικοινωνία είναι το βασικό κλειδί για μακροχρόνιες σχέσεις. Όχι οποιαδήποτε επικοινωνία, αλλά εκείνη που εκδηλώνεται με κατανόηση. Ανακτήστε τα κουράγια σας φροντίζοντας πρώτα τον εαυτό σας μέσα στην ημέρα και έπειτα την σχέση σας.Υπάρχουν σύντομες δηλώσεις που μπορούν να αποδώσουν καλά αποτελέσματα και να κάνουν θαύματα. Αυτές οι απλές λέξεις θα βελτιώσουν τις σχέσεις σας στο σπίτι, στην εργασία και στην ζωή σας γενικότερα. Θα χαλαρώσουν τις εντάσεις, θα χτίσουν τις γέφυρες, θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε το κλίμα ή θα σας δώσουν λύσεις.

Μιλώντας γενναιόδωρα και με τόλμη, θα συνειδητοποιήσετε πως μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα και να βελτιώσετε την καθημερινότητα σας αλλά και την σχέση που έχετε επενδύσει. Οι άνδρες συχνά δεν εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους και παρεξηγούνται. Εδώ σας δίνουμε λύσεις μέσα από απλές προτάσεις που μπορούν να σώσουν την σχέση σας και την οδηγήσουν σε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέρος.

«Έκανα λάθος»

Συνήθως ισχύει η φράση που λέει πως "Δεν είσαι ποτέ πιο σωστός από όταν παραδέχεσαι ότι είσαι λάθος". Είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις πότε κάνεις λάθος. Φαίνεσαι αληθινός και ειλικρινής.

«Βοήθησέ με να καταλάβω»

Όταν έχετε διαφωνία με κάποιον, αντί να γίνει επιθετικός ή αμυντικός, αποφασίστε να είστε «περίεργος». Λαμβάνοντας το χρόνο να δούμε την πραγματική αιτία του θυμού και γιατί κάποιος μπορεί να συμπεριφέρθηκε με άσχημο τρόπο απέναντι μας, μπορούμε να μειώσουμε τις συγκρούσεις. Το να βλέπετε πραγματικά την οπτική γωνία του ανθρώπου που συγκρουστήκατε, μπορεί να σας κάνει να δείτε τα πράγματα πιο σφαιρικά. Δεν είναι δυνατόν να αναλωνόσαστε σε καυγάδες και αποφεύγετε να δείτε την αιτία του προβλήματος μέσα από τα μάτια του άλλου. Κατευνάστε τον εγωισμό σας και ακούστε.«Αυτό με στεναχώρησε»

Εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο αισθανόμαστε χωρίς να κατηγορούμε (πχ αντί για το "εσύ έκανες/ είπες" δοκιμάστε "ένιωσα στεναχωρεμένος/μόνος με αυτό που έγινε") , δίνουμε στο άλλο πρόσωπο την ευκαιρία να καταλάβει τα συναισθήματά μας και να εξετάσει το ρόλο που μπορεί να έπαιξε χωρίς να προβάλει άμυνα. Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους εαυτούς μας χωρίς να τους βάλουμε κάτω. Αν είμαστε ειλικρινείς με τα συναισθήματα μας πρώτα στους εαυτούς μας και ύστερα στους άλλους, οι σχέσεις μας θα είναι αποδοτικότερες και ίσες. Μην φοβάστε να δείξετε συναισθηματισμό!

«Ευχαριστώ πολύ»

Με αυτή την φράση αναγνωρίζουμε τις ενέργειες και τις προσπάθειες του συντρόφου μας σε πολλά επίπεδα. Μας υπενθυμίζει ότι δεν είμαστε το κέντρο του σύμπαντος. Επιβεβαιώνει και ενθαρρύνει τους άλλους δίπλα μας. Βοηθά στην συνεργασία και τον χώρο στον οποίο ζούμε.

«Σε εκτιμώ»

Όταν λέτε "σε εκτιμώ" , ουσιαστικά λέτε σε κάποιον ότι είναι σημαντικός για εσάς. Όταν οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι αποτιμώνται, η σχέση μεγαλώνει. Μπορείτε να γεμίσετε με αγάπη και αφοσίωση την καρδιά του συντρόφου σας λέγοντας ότι τον εκτιμάτε. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται στον άλλο κίνητρο για να συνεχίσει την μεταξύ σας σχέση και να μην σας απογοητεύσει ποτέ. Αλήθεια πότε το είπατε τελευταία φορά αυτό στη σύζυγο σας;

«Είσαι η επιλογή μου»

Ο γάμος δεν είναι απλά μια μόνο μεγάλη μέρα, είναι να μία τεράστια δέσμευση που έχετε δώσει στην σύντροφο και στον εαυτό σας. Η στιγμή εκείνη είναι μία συνειδητή σας απόφαση που έχετε επιλέξει να γιορτάσετε. Όταν η φάση του μήνα του μέλιτος έχει δώσει τη θέση της σε μια εποχή κατά την οποία οι σπίθες μπορεί να μετατρέπονται σε συγκρούσεις, χωρίς καθόλου ρομαντισμό, θυμηθείτε ότι η αγάπη είναι μια επιλογή. Οι άνθρωποι που είναι δίπλα σας είναι εκείνοι που έχετε επιλέξει. Επιβραβεύστε τους με αυτήν την φράση.

«Σε αγαπώ»

Μην υποθέσετε ότι το ξέρουν ή το πιστεύουν επειδή τους είπατε την περασμένη εβδομάδα ή από τα πράγματα που κάνετε για αυτούς. Πείτε αυτά τα μαγικά λόγια στη γυναίκα σας, στον άντρα σας όταν βγαίνετε από το σπίτι, όταν ολοκληρώσετε μια κλήση, το πρώτο πράγμα το πρωί ή το τελευταίο πράγμα τη νύχτα. Ας υποθέσουμε ότι κάτι τρομερό συνέβη, δεν θα ήταν ωραίο να γνωρίζουμε ότι τα τελευταία λόγια που άκουσαν από σας ήταν "σε αγαπώ";

 

 

 

 

 

 

ΕΛΕΝΗ ΜΑΤΣΟΥ

Living in the city...Το ηλεκτρονικό περιοδικό της πόλης. 

Ανακαλύπτουμε όλες τις πτυχές της ζωής στην πόλη. Βιώστε την εμπειρία μαζί μας...

 • LATEST NEWS
 • Το πιο αγαπημένο Summer Camp της πόλης…
 • Μαλδίβες... εδώ που το γαλάζιο του ουρανού…
 • Η Ελλάδα πλούσια σε ομορφιά φυσικών τοπίων…
 • Τα δελφίνια χρησιμοποιούν σφυρίγματα ως ονόματα. Νοτιοαφρικάνοι…
 • Η μπλε ώρα εμφανίζεται συνήθως για περίπου…
 • Η Swatch σε συνεργασία με το Μουσείο…
 • O γαλλικός οίκος Ηermes τιμά την Ελλάδα…
 • Όταν δεν υπήρχαν κομπιούτερ , κινητά τηλέφωνα,…
 • Η Πράγα με την εξέλιξη της και…
 • Θες το μέγεθος τους, θες η κατασκευή…