Today: 06.Aug.2021
ΠΩΣ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ

Ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή. Είναι απόλυτα φυσιολογικό κάποια μέρα μέσα στο μήνα να τσακωθείτε. Δεν υπάρχει σχέση χωρίς συγκρούσεις. Είναι ανθρώπινο να τσακώνεστε γιατί απλά διαφωνείτε.

Αν μάλιστα δεν τσακώνεστε πού και πού, αυτό σημαίνει ότι κάποιος τα κρατάει  μέσα του και αυτό δεν είναι υγιές, ούτε για τον ίδιο γιατί αρρωσταίνει, αλλά ούτε και για τη σχέση γιατί αυτός που δεν εκφράζεται μετατρέπεται σε παθητικά επιθετικό σύντροφο και σαμποτάρει τη σχέση. Υπάρχει υγιής τρόπος να εκτονώνονται οι εντάσεις και μάλιστα αυτό να αποτελεί βασικό στοιχείο σε μία καλή σχέση.

Συμφωνήστε ότι διαφωνείτε. Ξέρετε ότι μία σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, επομένως γνωρίζετε και πώς να την χειριστείτε. Όταν είστε και οι δύο ήρεμοι, συζητήστε για το πώς να χειρίζεστε τις λογομαχίες. Μία συμφωνία που κάνουν πολλά ζευγάρια είναι ότι δεν κοιμούνται ποτέ θυμωμένοι ή ότι όταν τσακώνονται, λύνουν το πρόβλημα ενώ ταυτόχρονα κάνουν έναν περίπατο.

Ευγένεια. Είναι απαραίτητο να θυμάστε ότι δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάτε και να μειώνετε το σύντροφό σας. Ένας καλός καυγάς είναι εκείνος όπου κανείς δεν φοβάται ότι ο άλλος θα σηκωθεί και θα φύγει. Και οι δυο οφείλετε στον εαυτό σας να εκφράζετε αυτό που σας ενοχλεί, χωρίς όμως να γίνεστε προσβλητικοί. Όταν συγκρούεστε έχετε κατά νου ότι εκφράζετε τη δυσαρέσκειά σας για κάτι που σας ενοχλεί ώστε να βρείτε από κοινού λύση ( και όχι για να εστιάζετε κάθε τόσο στο πρόβλημα). Μην χρησιμοποιείτε προσβολές, βρισιές και ποτέ μην εμπλέκετε τα παιδιά σε αυτό.

Μην ξεφεύγετε από το θέμα. Δεν γίνεται να ανασύρετε παλαιότερα θέματα και προβλήματα κάθε φορά που μαλώνετε. Αντιθέτως, συγκεντρωθείτε στο θέμα που σας απασχολεί εκείνη τη στιγμή και όχι σε μία γενικά κατάσταση που επαναλαμβάνεται.

Πάρτε ένα διάλειμμα. Όταν τα πράγματα γίνονται πολύ έντονα, θα σας βοηθήσει να κάνετε μία παύση ώστε να μην πείτε ή κάνετε πράγματα για τα οποία θα μετανιώσετε μετά. Είναι καλύτερο να συζητήσετε το θέμα αφού έχετε ηρεμήσει και οι δύο.

Ξαναβρείτε τα φανερά. Είναι καλό να βλέπουν τα παιδιά ότι οι γονείς τους μπορούν και τα ξαναβρίσκουν μετά από έναν καυγά και ότι αυτό δεν σημαίνει το τέλος μίας σχέσης. Είναι εξίσου σημαντικό να σας βλέπουν να είστε τρυφεροί ο ένας με τον άλλο.

 

 

 

ΕΛΕΝΗ ΜΑΤΣΟΥ

Living in the city...Το ηλεκτρονικό περιοδικό της πόλης. 

Ανακαλύπτουμε όλες τις πτυχές της ζωής στην πόλη. Βιώστε την εμπειρία μαζί μας...

 • LATEST NEWS
 • Το πιο αγαπημένο Summer Camp της πόλης…
 • Μαλδίβες... εδώ που το γαλάζιο του ουρανού…
 • Η Ελλάδα πλούσια σε ομορφιά φυσικών τοπίων…
 • Τα δελφίνια χρησιμοποιούν σφυρίγματα ως ονόματα. Νοτιοαφρικάνοι…
 • Η μπλε ώρα εμφανίζεται συνήθως για περίπου…
 • Η Swatch σε συνεργασία με το Μουσείο…
 • O γαλλικός οίκος Ηermes τιμά την Ελλάδα…
 • Όταν δεν υπήρχαν κομπιούτερ , κινητά τηλέφωνα,…
 • Η Πράγα με την εξέλιξη της και…
 • Θες το μέγεθος τους, θες η κατασκευή…