Εκτύπωση αυτής της σελίδας
ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΗΠΕΙΡΟΥΣ

To ξενοδοχείο Ion κρέμεται σε μια απόκρημνη προεξοχή, όπου συναντιούνται οι τεκτονικές πλάκες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρασίας, κοντά στο ενεργό ηφαίστειο Mount Hengill της Ισλανδίας.

Είναι το μοναδικό στον κόσμο που κυριολεκτικά πατά σε δυο ηπείρους, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία διαμονής στους επισκέπτες του. Το κτήριο λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια ως σταθμός γεωθερμικής ενέγειας, πριν ανακαινιστεί πλήρως και γίνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Το Ion αξιοποιεί τη μοναδική γεωγραφική του θέση με δύο τρόπους: Λόγω της γεωθερμικής ενέργειας, λειτουργεί στον υπαίθριο χώρο του μια θερμή πηγή που προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να κάνουν ζεστά λουτρά.

Ο άλλος τρόπος έγκειται στην κατασκευή μια γυάλινης βεράντας, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να απολαμβάνουν το Βόρειο Σέλας χωρίς να είναι εκτεθειμένοι στο κρύο.

Τέλος προσφέρεται η δυνατότητα κατάδυσης στην Silfra, όπως λέγεται η πιο εύκολα προσβάσιμη τεκτονική σχισμή του κόσμου, όπου μπορεί κανείς να αγγίξει τις ηπείρους της Αμερικής και της Ευρώπης ταυτόχρονα!

 

 

 

 

 

ΜΑΝΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Living in the city...Το ηλεκτρονικό περιοδικό της πόλης. 

Ανακαλύπτουμε όλες τις πτυχές της ζωής στην πόλη. Βιώστε την εμπειρία μαζί μας...

Τελευταία άρθρα από τον/την ΜΑΝΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Σχετικά Άρθρα