Today: 24.Apr.2018
ΠΑΣΧΑ 2018 ΣΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

Τα Μετέωρα, στην καρδιά της Ελλάδας, την Θεσσαλία, προκαλούν δέος με την ιλιγγιώδη ομορφιά τους!

Οι μυστηριακοί, κατακόρυφοι βράχοι που κόβουν την ανάσα, φιλοξενούν ταυτόχρονα και την καρδιά της ορθοδοξίας, μερικές από τις πιο εμβληματικές μονές όλης της Ευρώπης!

Τα Μετέωρα, που έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αποτελούν ένα από τα πιο μεγάλα θαύματα, τόσο της ίδιας της γης, όσο και της ανθρώπινης πίστης. Είναι αδιανόητο να σκεφτεί κάποιος πώς κτίστηκαν αυτές οι αριστουργηματικές μονέ, στις αετοφωλιές των Μετεώρων! Πάσχα στα Μετέωρα, ένα όνειρο ζωής που τώρα γίνεται προσιτό και μπορεί να πραγματοποιηθεί!

Θα γνωρίσετε όλη την ομορφιά γύρω από τα Μετέωρα!

Μέσα στην καρδιά της άνοιξης και του χαριτωμένου, ολάνθιστου Απριλίου, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε όλη την επικράτεια που έχει ως κέντρο της τα συναρπαστικά Μετέωρα. Θα γνωρίσετε την πανέμορφη Καλαμπάκα, με την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική, που ζει και αναπνέει κάτω από την χάρη των Μετεώρων! Θα αφεθείτε στην μαγεία της Λίμνης Πλαστήρα, αυτού του κοσμήματος από νερό που το δημιούργησε – όπως και τις μονές θα έκλεγε κανείς – η πίστη του ανθρώπου, αφού η λίμνη είναι τεχνητή, ως γνωστόν. Θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε στην μυστηριακή μονή του 12ου αιώνα στην Κορώνη. Υπέροχες στιγμές σας περιμένουν στην πλαζ του λαμπερού στην Κορώνη, ένα τοπίο ανυπέρβλητης ομορφιάς. Η γνωριμία επίσης με τα Τρίκαλα, με αυτήν την χαριτωμένη πόλη που την διασχίζει ένα εκπληκτικά ρομαντικό ποτάμι, θα σας συναρπάσει. Η πανέμορφη πόλη, με τις μνήμες του Τσιτσάνη, με τα πάμπολλα μυσταγωγικά μνημεία και την ατόφια, ολοκάθαρη φιλοξενία των κατοίκων της είναι ένα στολίδι στην καρδιά της Ελλάδας.

Στην Ουράνια Πολιτεία και το Μέτσοβο!

Ανήμερα της Ανάστασης θα έχετε την εμπειρία της γνωριμίας με τα Μετέωρα! Στην γυναικεία μονή του Αγίου Στεφάνου θα θαυμάσετε τα εκθέματα του μουσείου, αλλά φυσικά η μεγαλύτερη εμπειρία, που αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού, είναι η θέα από τα Μετέωρα! Κατόπιν θα κατευθυνθείτε προς το Μέτσοβο, στην καρδιά της Ηπείρου, μια πολιτεία – διαμάντι τόσο από άποψη φυσικού κάλλους, όσο και από παραδοσιακή αρχιτεκτονική και αρχοντιά. Μπορείτε  επίσης  να επισκεφθείτε την Αγία Παρασκευή και την Πινακοθήκη του Τοσίτσα, ενώ θα σας συναρπάσουν τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τα τοπικά προϊόντα και τα Μετσοβίτικα κρασιά.

Γνωριμία με την καρδιά της φύσης

Καθώς θα συνεχίζεται αυτό το ταξίδι στον τόπο και τον χρόνο, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το Μουσείο Φυσικής ιστορίας & Μανιταριών όπου 300 είδη ζώων και δεκάδες είδη μανιταριών φιλοξενούνται σε ένα χώρο 1100 τ.μ., όπως ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον, «ένα τεράστιο έργο τέχνης»! Και μετά βέβαια, θα μπορέσετε να αφεθείτε στην μαγεία της Πύλης, του μυστηριακού αυτού χωριού, με την μεσαιωνική εκκλησία της Πόρτας – παναγιάς, να δείτε τα εκπληκτικά ορεινά τοπία στην Ελάτη και το Περτούλι, όπου η αρχιτεκτονική των οικισμών και η δύναμη του ελατοδάσους θα σας αφήσουν άφωνους! Πάσχα στα Μετέωρα! Μια ευκαιρία να γνωρίσετε την ανυπέρβλητη ορεινή επικράτεια, να αφεθείτε σε γεύσεις αυθεντικές, σε αρώματα άνοιξης και στην κατάνυξη μιας μοναστικής πολιτείας που αποτελεί ορόσημο πνευματικής ανάτασης! 

 

 

ΜΑΝΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Living in the city...Το ηλεκτρονικό περιοδικό της πόλης. 

Ανακαλύπτουμε όλες τις πτυχές της ζωής στην πόλη. Βιώστε την εμπειρία μαζί μας...

 • LATEST NEWS
 • Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Μπραντ…
 • Οι σεναριογράφοι του «Αφεντικά για Σκότωμα», Τζον…
 • Μια ανάσα μόνο πριν τις πασχαλινές μας…
 • Δεν θα μπορούσε να λείπει απο το…
 • Υλικά για 6 άτομα:
 • Πάσχα στην Κέρκυρα. Με το σήμα της…
 • Πάσχα στη Σάμο. Στον Μαραθόκαμπο της Σάμου,…
 • Πάσχα στα «Ιεροσόλυμα του Αιγαίου». Σε ποια…
 • Η εκρηκτικά όμορφη Ύδρα, μια ανάσα από…
 • Τα Μετέωρα, στην καρδιά της Ελλάδας, την…