Today: 24.Jan.2021
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΣΚΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΑ "Skouras Med"

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι περισσότεροι είναι αγχωμένοι με το τι πρέπει να κάνουν προκειμένου να χάσουν βάρος και να βελτιωθεί η φυσική τους κατάσταση. Επισκεφθήκαμε τα Skouras Med, στο Μαρούσι, και συνομιλήσαμε με την Διευθύνουσα Σύμβουλο Κα. Έλενα Σκούρα.

Μας εντυπωσίασε η ζεστασιά του χώρου, η ευγένεια και η αμεσότητα τόσο της ίδιας όσο και του επιτελείου της.
Ειναι εμφανής η βαθιά γνώση και η αγάπη για τη δουλειά τους, η ορθή επικοινωνία και οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασθενείς.  Ο επισκέπτης αισθάνεται σαν να βρίσκεται με την οικογένεια του, χωρίς να νοιώθει πίεση να αγοράσει υπηρεσίες.  Η αντιμετώπιση ειναι ανθρώπινη και η προσέγγιση άκρως επιστημονική.

Εδώ και χρόνια ακούμε ότι το τοπικό πάχος είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν επιλύεται ούτε με διατροφή, ούτε με άσκηση. Οι μέθοδοι αντιμετώπισης που έχουν ακουστεί περιλαμβάνουν μασάζ, σάουνα, κρέμες αδυνατίσματος, ειδικά ρούχα, ειδικά μηχανήματα βότανα, ακόμη και αστρολογικές προβλέψεις. Θα σας απογοητεύσω, τίποτε από αυτά δεν στέκει επιστημονικά.
Το 95% των γυναικών αντιμετωπίζουν πρόβλημα συσσωρευμένου λίπους κυρίως στην περιφέρεια, τους μηρούς και τους γλουτούς, ενώ το 23% του σωματικού βάρους είναι καθαρό λίπος.  Από όπου κι αν πηγάζει το πρόβλημα, την λύση μπορεί να δώσει η αναίμακτη λιποαναρρόφηση, μια μέθοδος που εφαρμόζεται τώρα και στην Ελλάδα, στον ιατρικό χώρο αισθητικών εφαρμογών SkourasMed.
Μας φάνηκε πολύ ωραίο για να είναι αληθινό... και είχαμε ερωτήματα...

Σύμφωνα με την Κα. Σκούρα, θα μπορούσαμε να πούμε πως σε ένα μέσο πρόβλημα τοπικού πάχους, η αναίμακτη λιποαναρρόφηση προσφέρει εφάμιλλα αποτελέσματα με αυτά της επεμβατικής λιποαναρρόφησης, πιο σταδιακά όμως, σε διάστημα περίπου 1 μηνός ή λίγο παραπάνω.
Ας γνωρίσουμε την "μαγική" μέθοδο...
Τι είναι: Διοχετεύοντας ρεύμα χαμηλής έντασης, αλλά ειδικής συχνότητας, επιδρούμε άμεσα στα λιποκύτταρα, με αποτέλεσμα τη μόνιμη, ανώδυνη, αναίμακτη και ασφαλή διάλυση του λίπους.
Διαδικασία: Τοποθετούνται λεπτές (τριχοειδείς) και εύκαμπτες βελόνες εντός του υποδορίου ιστού στις περιοχές των λιπαποθηκών (μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, μπράτσα), όπου υπάρχει λίπος. Μέσω των βελονών αυτών, διοχετεύεται ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής έντασης, αλλά ειδικής συχνότητας, το οποίο αλλάζει την πολικότητα της κυτταρικής μεμβράνης των λιποκυττάρων, αυξάνει τον καταβολισμό τους, με αποτέλεσμα τη διάλυση του λίπους. Σε κάθε συνεδρία, συμπεριλαμβάνεται και ειδικό πρόγραμμα σύσφιγξης δέρματος, κατά τη διάρκεια του οποίου διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου από τους ινοβλάστες και βελτιώνεται η όψη και η σφριγηλότητα του δέρματος.
Διάρκεια & αριθμός συνεδριών: Κάθε συνεδρία διαρκεί 1,5 ώρα και επαναλαμβάνεται περίπου 2 φορές/εβδομάδα. Ο συνολικός αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από το πρόβλημα. Για ένα μέσο πρόβλημα, συνήθως απαιτούνται 10-15 συνεδρίες.1. Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να υποβληθεί ένας ασθενής στην επέμβαση της αναιμακτης λιποαναρρόφησης;
Μετά την ηλικία των 16 ετών, οποιοδηποτε άτομο μπορεί να υποβληθεί στην Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση. Προς τα πάνω, δεν έχουμε ηλικιακό περιορισμό, αφού η θεραπεία εφαρμόζεται και μπορεί να ανακουφίσει ακόμα και άτομα μεγάλης ηλικίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η μείωση του λίπους είναι αναγκαία κυρίως για λόγους υγείας και λιγότερο για αισθητικούς λόγους.  Η μοναδική περίπτωση όπου δεν μπορεί να εφαρμοσθεί η θεραπεία είναι σε άτομα με βηματοδότη.

2.Υπαρχει διαφορα αν κανει καποιος αναιμακτη λιποαναρροφηση στα 30 απο το να κανει αναιμακτη λιποαναρροφηση στα 50;
Η ηλικία δεν αποτελεί προσδιοριστικό παράγοντα για το αποτέλεσμα της θεραπείας. Σε οποιαδήποτε ηλικία, επιτυγχάνεται διάλυση λιποκυττάρων.

3. Θέλω να χάσω κιλά. Μπορεί η αναιμακτη λιποαναρρόφηση να με βοηθήσει;
Η Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση, όπως και η επεμβατική Λιποαναρρόφηση, δεν προσφέρει απώλεια βάρους, καθώς το λίπος το οποίο διαλύεται είναι ελαφρύ. Το αποτέλεσμα της Αναίμακτης Λιποαναρρόφησης μετράται σε απώλεια πόντων και μείωση του ποσοστού λίπους στον οργανισμό.
Το "άπειρο μάτι", βέβαια, βλέποντας τον ασθενή που έχει υποβληθεί στη θεραπεία, θα θεωρήσει ότι ο ασθενής έχει χάσει βάρος, λόγω της μείωσης πόντων, ενώ στην πραγματικότητα έχουμε χάσει αρκετούς πόντους καθαρού λίπους και το βάρος μας είναι περίπου το ίδιο. Εφόσον, ο ασθενής έχει ένα πρόβλημα τοπικού πάχους, το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί με την Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση, χωρίς να απαιτείται δίαιτα ή απώλεια βάρους. Σε περίπτωση όμως, παχυσαρκίας, ο ασθενής θα πρέπει να χάσει βάρος παράλληλα με τις συνεδρίες για να δει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

4.Είναι αλήθεια ότι το λίπος μετά την  αναιμακτη λιποαναρρόφηση μεταφέρεται σε άλλες περιοχές;
Αυτός είναι ένας μύθος που πλανάται γύρω από την Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση, ότι δηλαδή μετά την εφαρμογή της θεραπείας, θα παχύνουμε σε άλλες περιοχές του σώματος.
Αυτό δεν ισχύει. Με την Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση, μειώνουμε το λιπώδη ιστό, εξακολουθούμε όμως να έχουμε κάποια ποσότητα λίπους στην περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι με μία αύξηση του βάρους, θα αυξηθούμε συμμετρικά, και όχι πια εντοπισμένα στα σημεία που είχαμε έντονη εναπόθεση λίπους και πλέον αυτή έχει μειωθεί με την Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση. Τα λιποκύτταρα δεν αναγεννώνται, άρα δεν θα ξαναδημιουργηθεί πρόβλημα τοπικού πάχους στα ίδια σημεία, αλλά και δε μεταφέρονται -άρα ένα πρόβλημα τοπικού πάχους δεν θα ξαναδημιουργηθεί σε κάποια άλλη περιοχή. Πρακτικά, η θεραπεία μας προσφέρει μία πιο αρμονική σιλουέτα, σε οποιοδήποτε βάρος,

5.Ποσο συντομα θα δω τα αποτελεσματα μετα την αναιμακτη λιποαναροφηση που θελω να κανω; Ερχεται το καλοκαιρι και θελω να ξερω αν θα προλαβω;
10 ημέρες μετά την πρώτη συνεδρία ήδη έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα σε πόντους. Αυτό σημαίνει πως, ακόμα και αν δεν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τον ιδανικό αριθμό των θεραπειών για την περίπτωσή μας, θα έχουμε ήδη αποτελέσματα από τις θεραπείες που έχουμε πραγματοποιήσει. Τα αποτελέσματα αυτά είναι μόνιμα, δεδομένου ότι διαλύονται λιποκύτταρα, τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να πολλαπλασιάζονται στην ενήλικη ζωή μας. Επομένως, ακόμα και αν δεν ολοκληρώσουμε τις θεραπείες μας πριν το καλοκαίρι, μπορούμε να επανέλθουμε μετά τις διακοπές μας για να ενισχύσουμε τη βελτίωση που έχουμε ήδη πετύχει.

6. Η λιποαναρροφηση στην κοιλια μπορει να επηρεασει μια μελλοντικη εγκυμοσυνη μου;
Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση. Η θεραπεία μπορεί να γίνει ακόμα και κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης.7. Ποσο καιρο μετα αφου γεννησω μπορω να κανω αναιμακτη λιποαναρροφηση στην κοιλιακής χώρα;
Σε περίπτωση φυσιολογικού τοκετού, η μητέρα μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τη θεραπεία. Σε περίπτωση καισαρικής, είναι καλό να ξεκινήσουμε 2 μήνες μετά τον τοκετό.

8. Μπορεί η αναιμακτη λιποαναρροφηση να δημιουργήσει χαλάρωση μετα απο χρονια;
Η Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση δε δημιουργεί χαλάρωση στο δέρμα. Σε κάθε συνεδρία, συμπεριλαμβάνεται ειδικό πρόγραμμα σύσφιγξης δέρματος, ώστε με τη μείωση του λίπους να μην παρουσιαστεί η οποιαδήποτε χαλάρωση κατά τη διάρκεια ή μετά τις θεραπείες.

9. Μπορεί η γυμναστική να διώξει ή να βελτιώσει το τοπικο παχος που έχω;
Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει σε ένα βαθμό, δεν μπορεί όμως να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του τοπικού πάχους μόνιμα. Για τη μόνιμη αντιμετώπιση, πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των λιποκυττάρων στη συγκεκριμένη περιοχή, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται είτε με την επεμβατική, είτε με την Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση.

10. Ποιο ειναι το ποσοστό επιτυχίας που μπορείτε να εγγυηθείτε;
Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως προβλήματος, επιτυγχάνεται διάλυση λίπους. Σε προβλήματα τοπικού πάχους, η θεραπεία επαρκεί για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Σε προβλήματα γενικευμένης παχυσαρκίας, ο ασθενής, με τη βοήθεια των Κλινικών Διαιτολόγων μας, θα πρέπει να χάσει και βάρος για να έχουμε μία ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

11. Εχω κυτταρίτιδα θα διορθωθει με την αναιμακτη λιποαναρροφηση;
Η κυτταρίτιδα βελτιώνεται σημαντικά με την Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση, αφού διαλύεται η επιφανειακή συσσώρευση λιποκυττάρων, που δημιουργεί την εικόνα "φλοιού πορτοκαλιού" στο δέρμα. Παράλληλα, με τη σύσφιγξη δέρματος που γίνεται σε κάθε συνεδρία, αντιμετωπίζουμε την κυτταρίτιδα συνδυαστικά. Για το βέλτιστο αποτέλεσμα, σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα της διατροφής καθώς και η συστηματική άσκηση.

12. Βλέπω στο διαδίκτυο πολυ δελεαστικές προσφορες για τεχνικές μείωσης του λίπους. Ειναι αξιόπιστες;
Σχεδόν σε καθημερινή βάση, βομβαρδιζόμαστε από καινούριες πληροφορίες σχετικά με καινοτόμες θεραπείες που μειώνουν το λίπος, και μάλιστα σε "τιμή ευκαιρίας". Θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί όταν υποβάλλουμε το σώμα μας σε μία θεραπεία και να μην οδηγούμαστε σε βεβιασμένες αποφάσεις λόγω κάποιας προσφοράς. Η τιμή σίγουρα θα πρέπει να είναι προσιτή στον καθένα, αλλά πρωτίστως θα πρέπει να επιλέγουμε το γιατρό -ή, στην περίπτωση των SkourasMed, την οικογένεια των γιατρών- που μας εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια και μπορεί να μας προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Καμία θεραπεία δεν είναι θαυματουργή και όταν μας υπόσχονται θαύματα θα πρεπει να είμαστε προσεκτικοί. Συζητώντας με το γιατρό της επιλογής μας και έχοντας ρεαλιστικές προσδοκίες, μπορούμε να δούμε ουσιαστικές βελτιώσεις στο σώμα μας και να είμαστε σίγουροι ότι δεν θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας.

13. Γιατι μεταξύ όλων των επιλογών να επιλέξω την αναιμακτη λιποαναροφηση;
Η Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση είναι η μοναδική μη επεμβατική μέθοδος, η οποία μας τοποθετεί μέσα στο λιπώδη ιστό και μας προσφέρει διάλυση λιποκυττάρων και όχι μία παροδική συρρίκνωση ή συμπίεση του λίπους.
Κατά τη θεραπεία, τοποθετούνται λεπτές (τριχοειδείς) και εύκαμπτες βελόνες εντός του υποδορίου ιστού στις περιοχές των λιπαποθηκών (μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, μπράτσα), όπου δηλαδή υπάρχει λίπος.

Μέσω των βελονών αυτών, διοχετεύεται ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής έντασης, αλλά ειδικής συχνότητας, το οποίο αλλάζει την πολικότητα της κυτταρικής μεμβράνης των λιποκυττάρων, αυξάνει τον καταβολισμό τους, με αποτέλεσμα τη διάλυση του λίπους.

14. Θα θέλαμε να μας δώσετε μια προσφορα  γνωριμίας για τους αναγνώστες του living in the city.
Η θεραπεία προσφέρεται για τους 10 πρώτους αναγνώστες του living in the city που θα επικοινωνήσουν μαζί μας, από 70€/συνεδρία, 50€/συνεδρία. Η θεραπεία πληρώνεται ανά συνεδρία από τον ασθενή, χωρίς δεσμευτικά πακέτα και προκαταβολές, και ο ασθενής συνεχίζει τις συνεδρίες του βάσει του αποτελέσματος.

SkourasMed
Τσακάλωφ 8, Κολωνάκι, Τ 210 3613858
Λ.Κηφισίας 32, Μαρούσι, Τ 210 6845036
Α. Παπανδρέου 11, Γλυφάδα, 210 8982233
www.skourasmed.gr

 

ΕΛΕΝΑ ΡΕΜΟΥΝΔΟΥ

Living in the city...Το ηλεκτρονικό περιοδικό της πόλης. 

Ανακαλύπτουμε όλες τις πτυχές της ζωής στην πόλη. Βιώστε την εμπειρία μαζί μας...

 • LATEST NEWS
 • Όταν δεν υπήρχαν κομπιούτερ , κινητά τηλέφωνα,…
 • Η Πράγα με την εξέλιξη της και…
 • Θες το μέγεθος τους, θες η κατασκευή…
 • Το Icehotel χτίζεται κάθε χειμώνα και λιώνει…
 • Δε θα πλησίαζες αν υποφέρεις από υψοφοβία
 • Ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή.…
 • To ξενοδοχείο Ion κρέμεται σε μια απόκρημνη…
 • Ζείτε μαζί αρκετό καιρό και η καθημερινότητα…
 • Καθώς ενηλικιωνόμαστε συνειδητοποιούμε ότι πράγματα και δραστηριότητες…
 • Μαγευτικά τοπία και απίστευτες εμπειρίες!